От 29 март до 2 април кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН бе представена на пролетното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Изложение Стройко 2000 в НДК.

Сдружение “Мещра – традиционни знания и занаяти”, като партньори на инициативата за създаване на Образователен център към Национален етнографски музей, гр. София представи своите дейности, изложбата “Срещи в Странджа” и на 01 – 02.04 бяха проведени ателиета за деца “Българска традиционна архитектура”. Благодарим на организаторите за поканата, за интереса и подкрепата на посетителите и на щастливите усмивки от децата!

Целта на кампанията на ИЕФЕМ – БАН е събиране на средства за създаване на постоянен модерен образователен център на Националния етнографски музей с обучение по различни занаяти и традиционни практики.

За подпомагане създаването на детския център в музея можете да дарите 1 лев чрез смс на номер 17 777, с текст “DMS MUZEY”.

Ако искате да вземете участие в нашите обучения, посетете страницата „Проекти“ , изберете вашият проект и ни пишете.